Hozzávaló:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta,
2 egész tojás + 1 tojás külön választva a fehérje és a sárgája,
3 dl tejszín,
15 dkg reszelt sajt,
1,5 evőkanál mustár,
1 dl tej,
1 kávéskanál só

A leveles tésztát felengedjük, majd a fodros szélű tortaformába simítjuk. Miután szépen kitöltöttük vele a formát, lefedjük sütőpapírral, majd szórunk bele nehezékként rizst. Ekkor betesszük a 200 fokos sütőbe és először 10 perc alatt, majd ez idő leteltével és a sütőpapír eltávolítása után még 5 perc alatt elősütjük a tésztát. Mikor a tészta sütési ideje lejárt, kivesszük a sütőből, és még forrón megkenjük egy tojásfehérjével, a sütő hőmérsékletét pedig visszaállítjuk 175 fokra.

Ezután egy nagy tálba törjük az egész tojásokat és hozzá zuttyintjuk a megmaradt tojássárgáját is. Majd jöhet a tálba a tejszín, a só, a mustár és a reszelt sajt 2/3 része. Az egészet alaposan összekeverjük, majd belekanalazzuk az elősütött tésztába, végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Kész is, mehet a lepény a sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt sül készre.